Familieboeken en levensverhalen

Veel mensen zijn wel eens begonnen aan een levensverhaal of familieboek, maar het optekenen van je eigen leven, je familie of je bedrijf is vaak niet zo eenvoudig.

Met dit probleem zat ook de opdrachtgever van een familieboek dat ik in 2018 schreef. De familie verdwaalde in de mappen vol knipsels, foto’s en geschreven jeugdherinneringen van een van de kinderen. Een goede schrijver en de frisse blik van een buitenstaander was nodig, die samen met de familie keuzes maakte en een rode draad ontdekte. Zo kwam ik in beeld.

Het familieboek dat er nu ligt bevat jeugdherinneringen van de twaalf kinderen uit het grote gezin en een prachtig tijdsbeeld van de jaren dertig tot en met zestig. De beeldredactie en vormgeving van Twirre ontwerpt maken het boek tot een prachtige tastbare nalatenschap, afgestemd op de smaak van de familie. De kinderen en kleinkinderen van de gezinsleden noemen het boek een waardevol bezit.

 

Waarom je geschiedenis vastleggen?

-Verhalen die anders verloren gaan worden voor het nageslacht vastgelegd

-Herinneringen aan een tijd die totaal anders is dan de onze zijn heel waardevol

-Een levensverhaal brengt mensen dichter bij elkaar: familieleden delen immers hun herinneringen

-Een levensverhaal verheldert je familiegeschiedenis: wie ben ik, waar kom ik vandaan?

-Ieder heeft een uniek verhaal en ieder verhaal verdient het om vastgelegd te worden

-Een boek over de geschiedenis van je organisatie of bedrijf is een geweldig visitekaartje

– Een familieboek, bedrijfsgeschiedenis, jubileum of levensverhaal is een onbetaalbare nalatenschap.

 

Wat kost een levensverhaal of familieboek?

De kosten hangen sterk af van uw wensen en het werk dat u zelf heeft gedaan of kunt doen (in grote lijnen tussen een paar honderd tot een paar duizend euro).

Heeft u uw levensverhaal (deels) al geschreven bent u op zoek naar iemand die ervoor zorgt dat het af komt, de fouten eruit haalt en structuur aanbrengt? Of wilt u een x-aantal exemplaren van een compleet vormgegeven boek met beeldmateriaal, waarvan de tekst is geschreven op basis van interviews? Is enig archiefonderzoek zinvol? Heeft u gedigitaliseerd beeldmateriaal? Voor beeldredactie, vormgeving en druk werk ik samen met andere professionals.

Wilt u graag uw geschiedenis laten vastleggen? Neem contact op. We bespreken eerst uw wensen en de mogelijkheden. Op basis daarvan maak ik een offerte. Bij akkoord overleggen we over de planning en maken we verdere afspraken.